Bekijk
Sociale meerwaarde stimuleren

Om het hart van inwoners blijvend te veroveren is er meer nodig dan puur het verkopen van producten.

Sociale meerwaarde stimuleren
Hoe maak je werkelijk impact op de gebruikers van centrumgebieden? Met het puur functioneel aanbieden van producten en diensten lukt dit allang niet meer. Er is meer nodig om te kunnen voorzien in de behoeftes van de doelgroep. Van een place to buy naar een place to be.

Sociale en emotionele waarden worden steeds belangrijker

De wereld van vandaag en morgen draait steeds meer om verbinden en verduurzamen. Sociale en emotionele waarden worden steeds belangrijker. Door covid is het nog duidelijker geworden hoe essentieel de verbinding met eigen inwoners is. Wees loyaal en koop lokaal is inmiddels ingeburgerd.

Oprecht verbinden

De sociale waarde van een centrumgebied is bepalend bij de keuzes van de consument. Sociale interactie is een van de belangrijkste onderdelen van menselijk gedrag. Ook al lijkt het misschien niet altijd zo, we zijn de hele dag bezig met onderhandelen, inschatten van andere mensen en het profileren en positioneren in een sociale omgeving. Bij elk proces van besluitvorming zijn de sociale aspecten in de eerste plaats bepalend voor een positieve ervaring. Dit geldt ook voor hoe centrumgebieden worden ervaren.

Om het hart van inwoners blijvend te veroveren is er meer nodig dan puur het verkopen van producten. Een winkelgebied moet meer zijn dan een verzamelplaats van verkooppunten. Een centrumgebied zonder ziel heeft geen bestaansrecht. Immers online is alles te koop, maar om werkelijk met elkaar in verbinding te komen gaat men er op uit.

Sociale meerwaarde stimuleren

Meer weten over onze ervaring bij het stimuleren van sociale meerwaarde?

Contact
wij horen graag iets van je