Bekijk
Illustratie Remix The World
onze geschiedenis

Van winkelformules naar winkelgebieden

over centrumverbinder
Voorjaar 2015: De Gemeente Noordwijk klopte aan bij het toenmalige co-creatie bureau Aan Zee (tegenwoordig New Story). Ze waren op zoek naar een kwartiermaker / retail manager voor een periode van 9 maanden. De opdracht luidde als volgt: Het bevorderen van de onderlinge samenwerking tussen alle relevante stakeholders in de twee winkelgebieden, het inrichten van een passende organisatiestructuur, het definiëren van een visie met draagvlak, het opstellen van een communicatieplan en het realiseren van acties die leiden tot transacties.
Op de gebieden van branding, e-commerce en activatie had Aan Zee veel ervaring met winkelformules. Deze ervaring werd vervolgens van winkelformules geremixed naar de wereld van winkelgebieden. En met succes. Want na 9 maanden waren alle doelen gerealiseerd en meer.
Zo werd er onder de noemer: Verschilmakers voor centrummanagement ook een co-creatie overleg met 15 centrummanagers opgestart waarin kennis en ervaring met elkaar gedeeld werd. Er bleek behoefte aan een praktische opleiding voor centrummanagers. En niet veel later (2018) werd de opleiding CentrumManagement Nieuwe Stijl opgestart vanuit de CentrumManagement Academy (voor en door CentrumManagers). Het bleek een schot in de roos en inmiddels hebben ruim 75 centrummanagers deelgenomen aan de opleiding en lichting 7 draait op dit moment.
In samenwerking met INretail is vervolgens vanuit de CentrumManagement Academy (CMA) ook een nieuwe opleiding gestart, te weten: Het Centrum Coach Café (sinds 2022). Eveneens vanuit het learning by doing principe gaat een groep ondernemers uit een centrum gezamenlijk aan de slag met het pragmatische stuurwiel voor succesvol ondernemen.

Ter stimulering van de effectiviteit en efficiency is bij deze opleiding gekozen voor een leeromgeving die zowel digitaal (video’s, training, podcasts, opdrachten) als fysiek (co-creatie) plaatsvindt. De pilot heeft inmiddels succesvol plaatsgevonden in Hengelo.
Naast Noordwijk wisten ook andere gebieden met diverse projecten de weg naar Aan Zee te vinden, zoals: Beverwijk, Zaltbommel, Deventer, Leiden, Hilversum, Woerden, Oss, Breda en Pijnacker. Dit resulteerde o.a. in een verbintenis als netwerkpartner bij Platform de Nieuwe Winkelstraat (DNWS).
Om met nog meer focus aan de slag te gaan met centrumgebiedactivatie is per juni 2023 gestart met dit label: centrumverbinder.
Contact

Interesse om te verbinden?

contact
contact